Grzyby egzotyczne
Boczniak ostrygowaty biały
(Pleurotus ostreatus)
Grzyb bogaty w białko, kwas foliowy, aminokwasy, witaminy z grupy B i sole mineralne. Obniża poziom cholesterolu we krwi.
Boczniak różowy
(Pleurotus Djamor)
Pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej. Ma doskonały smak. Zawiera glukany, które zwiększają odporność organizmu na choroby wirusowe. Zapobiega lub spowalnia rozwój niektórych rodzajów nowotworów złośliwych. Rośnie
w wyższych temperaturach niż inne rodzaje boczniaków.
Boczniak żółty
(cytrynowy)
Działanie przeciwnowotworowe
i przeciwutleniające. Wykazuje wysoką zawartość miedzi oraz stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka. W smaku delikatny. Znakomicie komponuje się z rybą lub delikatnymi gatunkami mięs, jak cielęcina, królik czy indyk.
Pioppino
Szeroko stosowane we Włoszech. Posiadają działanie uspokajające
i antyoksydacyjne. Wysoka zawartość białka. Mają kwiatowy zapach i lekko słodkawy smak. Idealne do sałatek.
W trosce o naszego klienta istnieje możliwość zapakowania według indywidualnych potrzeb z uwzględnieniem opakowania, oznakowania, konfiguracji produktu w dowolnym opakowaniu.
Do wyliczenia ceny ostatecznej potrzebujemy następujących danych:
klasa pieczarki |
kalibracja pieczarki |
rodzaj opakowań
rodzaj opakowań zbiorczych |
rodzaje etykiet |
miejsce dostawy
termin dostawy |
certyfikaty |
inne